3 - 2
5 augusti 2007
00:00

Referat: Interamerica FKK - AIF Barrikaden

Redan i den 3:e min kom Daniel helt fri i mitten efter ett mönsteranfall men sköt i utsidan av stolpen. Denna miss skulle sedan visa sig bli symptomatisk för resten av matchen. Vi låg för dagen högt upp i banan och pressade hårt på deras försvar, vilket ledde till många målchanser. En snabb spelvändning från dem efter en knapp kvart ledde till ett farligt avslut där "Raffa" dock kunde reflexrädda till hörna. Därefter följde en 30 min lång period av i stort sett spel mot ett mål. Varje gång Inter fick tag i bollen
slog man upp en lång boll som nickades bort av Skender eller Martin och resulterade i ännu ett Barrenanfall. Vi kombinerade bra och skapade massor av frilägen som alla sorgfälligt missades, allra närmast var vi väl när Jimmy sköt (eller nickade?) i ribban från 1 meters håll eller när deras målvakt blivit överspelad men en utespelare i kamp med David fick undan bollen någon meter innan mållinjen. Sedan avslutades halvleken
med 2 farliga kontringar från deras sida varav den senare av dem resulterade i ett baklängesmål på övertid i halvlekens allra sista spark. 0-1 i paus trots ett massivt spel- och chansövertag alltså.

Andra halvlek började med en ny halvchans för oss innan de gjorde 2-0 på ännu ett
snabbt kontringsanfall. Efter detta, och än mer efter 3-0 på ännu ett snabbt iscensatt anfall sedan vi slarvat bort bollen på mitten i 64:e min, så flyttade vi upp laget än mer,
vilket dock mest ledde till att de fick lite mer av spelet medan vi grötade ihop många av våra anfall genom alltför många spelare i mitten. Vi hade dock även nu de klaraste chanserna varav den allra klaraste var när Martin slitit sig igenom på sedvanligt sätt innan han efter diverse krångel liggande sköt i ribban. Efter ytterligare en boll i ribbans överkant från vår sida mojnade vår offensiv något ett tag och det kändes helt kört för vår del.

Sista 10 minuterna kom vi emellertid igen rejält och hade så när vänt matchen. I 82:a min nickade Jimmy in en hörna av Dan och 2 min senare satte Dan själv 3-2 efter att lite turligt fått bollen i friläge ur en tilltrasslad situation. Därefter hade vi ytterligare 2 frilägen med målvakten. Vid det senare av dessa kom vi med 3 man mot deras målvakt och deras närmsta utespelare på behörigt avstånd och utan möjlighet att ingripa men lyckades ändå undvika att göra mål. Otroligt!!!

Som helhet en otroligt frustrerande förlust och hela vårt lag ska verkligen ha en eloge för att man varken gav upp eller började skälla på varann eller domaren i någon större utsträckning (vi fick t.ex. inte en enda varning).

Vi gör ju faktiskt en spelmässigt mycket bra match och skapar 15-talet riktigt heta målchanser. Avslutningarna var dock bedrövliga! Utöver målen satte vi inte deras målvakt på några som helst prov och han gjorde faktiskt inte en enda kvalificerad räddning på hela matchen. Sköt vi inte i ribba eller stolpe eller tätt över så sköt vi rakt i famnen på honom.

Lag: "Raffa" - Jesper, Martin, Skender, Dan - David C, Mick, Micke, Daniel - Kwame - David A

Avbytare: Jimmy, Jarbe, Andy, Pascal och målvakts-Martin